Έργα ελληνικής καταγωγής συνθετών για εκκλησιαστικό όργανο και φωνή | Σάββατο 29 Ιουνίου 2019,Καθεδρικός Ναός Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου

Στο πλαίσιο του ετήσιου κύκλου εκδηλώσεών του, το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» πραγματοποιεί το Σάββατο 29 Ιουνίου την προφεστιβαλική του εκδήλωση με γενικό τίτλο «ΑΝΩ ΠΡΟ». Η συγκεκριμένη εκδήλωση του Φεστιβάλ – που συνδυάζεται με συνέντευξη τύπου και παρουσίαση του προγράμματός του – σκοπεύει να δώσει στο κοινό, αλλά και στους προσκεκλημένους δημοσιογράφους, μια πρώτη γεύση του βασικού του κορμού που θα πραγματοποιηθεί 19 με 25 Αυγούστου.

Στη συναυλία θα ακουστούν συνθέσεις για φωνή και εκκλησιαστικό όργανο, καθώς και έργα για σόλο εκκλησιαστικό όργανο, Ελλήνων και ελληνικής καταγωγής συνθετών από τον 17ο ως τον 21ο αιώνα, από το «Αρχείο Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου».  Οι συνθέτες που θα ακουστούν εκτείνονται χρονικά σχεδόν σε όλες τις μεγάλες περιόδους της μουσικής: Μπαρόκ (Γκρέκο), Ρομαντική, 20ός αιώνας, και φτάνουν δημιουργικά ως το σήμερα.

 

Τις σπάνιες συνθέσεις του προγράμματος της εκδήλωσης θα παρουσιάσουν η οργανίστα και διευθύντρια μουσικής της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου Αθηνών, Χριστίνα Αντωνιάδου και ο κόντρα τενόρος Νίκος Σπανάτης. Τις μεταφορές των έργων για φωνή κόντρα τενόρου επιμελήθηκε ο συνθέτης Παναγιώτης Θεοδοσίου.

 

Συναυλία

Έργα ελληνικής καταγωγής συνθετών για εκκλησιαστικό όργανο και φωνή

Χριστίνα Αντωνιάδου, εκκλησιαστικό όργανο

Νίκος Σπανάτης, κόντρα τενόρος

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019, ώρα έναρξης 20:00

Καθεδρικός Ναός Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου

Είσοδος ελεύθερη

Σχεδίαση Αφίσας: Φαίδρα Ρίχτερ / Οπτική Ταυτότητα Φεστιβάλ: Φρειδερίκος Ρούσσος

Η σελίδα του Φεστιβάλ :  https://anofestival.gr/

Facebook Page : https://www.facebook.com/anofestival/

Από το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ του Φεστιβάλ ΑΝΩ
Αριστέα Γιάννου 
T 6932 101792 | E aristeayiannou@gmail.com |

You may also like...