«Έξι στολίδια ταξιδεύουν» του Ευγένιου Τριβιζά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

b_11749_poster_trivizas_sketoΔιαδραστική αφήγηση παραμυθιού
με τη Μαριλένα Καββαδά
και την Καλλιτεχνική – Παιδαγωγική Ομάδα
«Μαγικό Κοχύλι»
Μουσική: Σταύρος Παπασταύρου
Λίγα λόγια για το παραμύθι…
Έξι χριστουγεννιάτικα στολίδια εγκαταλείπουν έντρομα το δέντρο τους, όταν η Γουργουρίτσα (η στρουμπουλή γάτα του σπιτιού) τα τρομοκρατεί λέγοντας τους ότι μόλις τελειώσουν οι γιορτές, οι ιδιοκτήτες του σπιτιού θα τα κλείσουν σε σκοτεινά, κατασκότεινα κουτιά.
Όχημα τους; Ένα μαγικό ιπτάμενο χαλί… δώρο της μαγικής γάτας!
Το ταξίδι; Μαγεμένο… Περιπετειώδες!
Άραγε θα βρουν τα έξι στολίδια μέρος για να ζήσουν όπως επιθυμούν;
Ελάτε να το ανακαλύψουμε παρέα, στα λόγια του αγαπημένου μας παραμυθά, Ευγένιου Τριβιζά!
Λίγα λόγια για τη διαδραστική αφήγηση…
Κατά τη διάρκεια της αφήγησης μικροί και μεγάλοι, αξιοποιώντας πλούσιο παιδαγωγικό υλικό
θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε, θα παίξουμε… και θα δραματοποιήσουμε σκηνές του παραμυθιού του ποιητή παραμυθιών Ευγένιου Τριβιζά!
Αναλυτικότερα:
Θα τραγουδήσουμε χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα κάλαντα!
Θα χορέψουμε τον χορό των πυγολαμπίδων!
Θα σβήσουμε μια φανταστική πυρκαγιά!
Θα παίξουμε στη φτωχογειτονιά με τις πολύχρωμες μπαλωμένες μπάλες!
Θα δώσουμε το ρυθμό, ως τυμπανιστές, στην παρέλαση της Βαραδουάης.
Θα παρακολουθήσουμε τον διαγωνισμό για το ομορφότερο σύννεφο της ημέρας…
Θα δούμε… και τι δεν θα δούμε! Καλπαστούς καβαλάρηδες… γοργόνες να χορεύουν στο φως των αστεριών κι ένα σωρό άλλους παραμυθένιους ήρωες!
Τέλος, θα γίνουμε… Και τι δεν θα γίνουμε! Αστραπές της καταιγίδας, χαδιάρες φεγγαραχτίδες, κεράκια γενεθλίων, μπάλες κανονιών, καμαρωτοί στρατιώτες, κορδωτοί σαλπιγκτές… και αμέτρητα άλλα!
Ντυθείτε άνετα, μικροί και μεγάλοι!
Πάρτε όλο σας το κέφι και ελάτε!
Λίγα λόγια για τη Μαριλένα Καββαδά…
Η Μαριλένα Καββαδά έχει πτυχιακές σπουδές στο Χορό, τον Ελληνικό Πολιτισμό και στην Εκπαίδευση & Αγωγή στην Προσχολική Ηλικία (Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Ο μεταπτυχιακός της τίτλος αφορά στις «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση» (Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).
Τα τελευταία είκοσι χρόνια επιμορφώνεται εντός κι εκτός Ελλάδας ενώ εργάζεται: Ως νηπιαγωγός σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, ως καθηγήτρια χορού σε σχολές χορού και ως χορογράφος σε θεατρικές παραγωγές για παιδιά.
Από το 2007 συνεργάζεται με το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου υλοποιώντας πρότυπα προγράμματα για παιδιά, ενώ από το 2008 ίδρυσε και συντονίζει την Καλλιτεχνική & Παιδαγωγική Ομάδα «Μαγικό Κοχύλι».
Επίσης, έχει επιμεληθεί περισσότερα από δέκα παιδικά CDs κι έχει σχεδιάσει εκπαιδευτικά πακέτα και θεματικά πάρκα για διάφορους επιστημονικούς φορείς, ενώ συμμετέχει συστηματικά ως εισηγήτρια σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια αλλά και σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες.
Τέλος, στο συγγραφικό της έργο εντάσσονται περισσότερα από πενήντα άρθρα σε έγκριτα παιδαγωγικά περιοδικά και σχεδόν είκοσι βιβλία για παιδιά κι εκπαιδευτικούς.
Το τελευταίο της παραμύθι με τίτλο «Το κρυφτό της χαράς», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΒιβλιοΔΙΑΠΛΟΥΣ με την εικονογράφηση της Λήδας Βαρβαρούση. Στο CD που συνοδεύει το βιβλίο τραγουδούν ο Παντελής Θαλασσινός και ο Γιώργος Μπαγιώκης σε στίχους της Μαριλένας Καββαδά και μουσική του Νίκου Γ. Παπαδογιώργου. Τέλος, στο ίδιο CD γονείς κι εκπαιδευτικοί θα βρουν ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για το σπίτι και το σχολείο… Για τη γλώσσα, τα μαθηματικά, το περιβάλλον, τις νέες τεχνολογίες, τη δημιουργία και την έκφραση.
Πληροφορίες:
Κυριακή 7 και Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, στις 12:00
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Διάρκεια αφήγησης: 60΄
Τιμές εισιτηρίων: 8€, 6€ Ομαδικό (άνω των 10 ατόμων)
Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε συνεργασία με τη Μαριλένα Καββαδά σε κάθε παράσταση θα δίνονται 10 δωρεάν εισιτήρια σε άνεργους γονείς.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η σελίδα της Μαριλένας
Καββαδά στο Facebook

You may also like...