Ένα ντελίριο του Μαγιακόφσκι Βασισμένο στο έργο «Μυστήριο Μπουφφ» του Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι

MayaBuff. Ένα ντελίριο του Μαγιακόφσκι Βασισμένο στο έργο «Μυστήριο Μπουφφ» του Βλαντιμίρ  Μαγιακόφσκι Mια δημιουργία του Γιάννη Μανταφούνη Ο διεθνούς φήμης χορογράφος δημιουργεί μια σκηνική συνθήκη από 18 Ιανουαρίου στο Θέατρο Rex – Iσόγειο Rex για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων Γενική είσοδος 13€ Το Εθνικό Θέατρο ανέθεσε στο διακεκριμένο χορογράφο Γιάννη Μανταφούνη, που διαπρέπει στις ευρωπαϊκές σκηνές, να έρθει στην Ελλάδα και να παρουσιάσει  με  μία ομάδα ηθοποιών το έργο ΜayaBuff.  Eνα ντελίριο του Μαγιακόφσκι, μέσα από τη δική του πρωτοπορειακή μέθοδο. Στο έργο που γράφτηκε για την πρώτη επέτειο της μπολσεβίκικης επανάστασης, ο κορυφαίος Σοβιετικός ποιητής, μέγας σατιρικός συγγραφέας και ευφυής θεατράνθρωπος Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι, παρωδεί  τη δομή του μεσαιωνικού κύκλου μυστηρίων κι εξηγεί τον τίτλο ως εξής: Μυστήριο είναι ό,τι μεγάλο υπάρχει στην επανάσταση, μπουφφ  ό,τι είναι σ’ αυτή γελοίο. Όλα αυτά θα ακούγονταν πολύ παρωχημένα, αν ο Μαγιακόφσκι δεν είχε προνοήσει να «δώσει την άδεια» στους μελλοντικούς σκηνοθέτες να μη διστάσουν να κάνουν ό,τι θέλουν στο έργο του, ώστε να το μεταφέρουν στην εποχή τους! Ο Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι ονειρευόταν ένα θέατρο που θα συνδύαζε το δραματικό στοιχείο με τον χορό και τον ρυθμικό λόγο. Ένα θέατρο αντιρρεαλιστικό, επαναστατικό, μαζικό, φουτουριστικό, στο οποίο χιλιάδες άνθρωποι κι εκατοντάδες αυτοκίνητα κι αεροπλάνα θα γέμιζαν μια γιγάντια σκηνή και θα αναπαριστούσαν για εκατομμύρια θεατές  το ηρωικό έπος της Οκτωβριανής Επανάστασης. Το Μυστήριο Μπουφφ είναι η μικρογραφία αυτού του κοσμικού οράματος.
Λίγα λόγια για την παράσταση Tα σάρωσε όλα ο κατακλυσμός. Τόσο το καλύτερο.  Στο ΜayaBuff ο χρόνος διαστέλλεται και η πρόθεση αποστασιοποιείται από τη δράση. Στο κρίσιμο δευτερόλεπτο που προηγείται  της εκφοράς του λόγου, πριν την απόπειρα κίνησης, οι χορευτές-ηθοποιοί έχουν ήδη κριθεί, όχι για αυτό που υποκρίνονται, αλλά για αυτό που είναι. Με την απλότητα του ήχου των κορμιών τους στον χώρο και με ρούχα καθημερινά,  οι χορευτές-ηθοποιοί δημιουργούν μπροστά στα μάτια του θεατή το έργο που παράλληλα ερμηνεύουν.
Ταυτότητα παράστασης Φωτισμοί: Mελίνα Μάσχα Xoρεύουν – ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά: Αλεξάνδρα Καζάκου, Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης, Αλέξης Κωτσόπουλος, Νίκος Λεκάκης, Effi Rabsilber , Χρήστος Στέργιογλου, Συμεών Τσακίρης, Αμαλία Τσεκούρα, Αντιγόνη Φρυδά.
Φωτογράφος παράστασης: Γιάννης Μπουρνιάς
Πληροφορίες για τα Μ.Μ.Ε.    210.5288164, 210.5288111
Από Τετάρτη έως  Κυριακή όλες οι παραστάσεις παρουσιάζονται με αγγλικούς υπέρτιτλους.

ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ-ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΑΤΡΟ REX – ΙΣΟΓΕΙΟ REX, Πανεπιστημίου 48, τηλ. 210.3305074 (μέσω πιστωτικής κάρτας) και  στο www.n-t.gr

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις  20:00
Κυριακή στις 19:00
Γενική είσοδος: 13€
ΑΜΕΑ 5€, Ανεργοι 6€

You may also like...