Ένα Μουσείο Τεχνών από τον Μιχαήλ Ρωμανό !

MUSEUM by M.RomanosΕνα Μουσείο Σύγχρονης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας αποτελεί το νέο εικαστικό project του Μιχαήλ Ρωμανού.
Ο γνωστός καλλιτέχνης, δημιουργεί μια εστία καλλιτεχνικής δημιουργίας, όπου θα στεγάσει τα έργα τέχνης της συλλογής του, που αποτελούν κυρίως δωρεές από φίλους του καλλιτέχνες ή έχουν υλοποιηθεί για το συγκεκριμένο σκοπό. Έργα τέχνης ζωγραφικής, γλυπτικής και ψηφιδωτού αλλά και video art καθώς και εικαστικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στη συλλογή του καλλιτέχνη, εμπλουτισμένα με νέα αποκτήματα, αποτελούν τον κύριο κορμό των εκθεμάτων.
Παράλληλα μια ενότητα έργων τέχνης παραδοσιακής καλλιτεχνικής έκφρασης που αποτελούν ιδιαίτερες καλλιτεχνικές συλλήψεις, συνυπάρχουν και ολοκληρώνουν τη συλλογή. Ταυτόχρονα εγκαινιάζει φέτος την πρώτη περιοδική έκθεση του Μουσείου, όπου νέοι κυρίως δημιουργοί παρουσιάζουν το έργο τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ή άλλη υποχρέωση, υποστηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο έμπρακτα την Ελληνική τέχνη και τους νέους δημιουργούς.
‘Ολα τα εκθέματα αποτελούν επιμελητικές προτάσεις.
Ο Μιχαήλ Ρωμανός, είναι βραβευμένος εικαστικός καλλιτέχνης από τον Όμιλο Τεχνών της UNESCO και την ΗELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, επιμελητής εκθέσεων και μουσειολόγος. ‘Εχει επιμεληθεί εικαστικές εκθέσεις και έχει αποτελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας. Ως καλλιτέχνης μέσα από τα έργα του περνάει το μήνυμα της Επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα και αγωνίζεται με την τέχνη του για το σκοπό αυτό. Η ατομική έκθεση του “Ιππείς – Δυτική Ζωφόρος Παρθενώνα” που παρουσίασε τον Ιούνιο του 2014 στην Πινακοθήκη Πειραιά, απέσπασε ιδιαίτερα κολακευτικές κριτικές και επικροτήθηκε από πλήθος ανθρώπων των γραμμάτων και τεχνών. Είναι ο μοναδικός Έλληνας καλλιτέχνης που έχει αφιερώσει από το 2012 τη δουλειά του στο σκοπό αυτό και συνεχίζει έως ότου πραγματοποιηθεί το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας.
Έργα του υπάρχουν στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Μαρούσι, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναϊς, στην Πινακοθήκη Μυκόνου, στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλονιάς & Ιθάκης, στη Βιβλιοθήκη Παναγιώτη Κουσαθανά στη Μύκονο καθώς και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
blog: Mιχαήλ Ρωμανός – http://mromanosproject.blogspot.com
blog: Mr Romanos Presents – http://romanospresents.blogspot.com

You may also like...