Ένας «Μικρός Πρίγκιπας» στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας

Ένας πιλότος θα πέσει με το αεροπλάνο του στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας την Παρασκευή 18 Ιουνίου στις 8.30 το απόγευμα. Εκεί θα συναντήσει ένα ασυνήθιστο παιδί που ζούσε σε έναν πλανήτη με τρία ηφαίστεια και ένα τριαντάφυλλο.

Ο «Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ περιμένει τους μικρούς και μεγάλους φίλους του για να τους διηγηθεί την ιστορία του. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη και σε συνεργασία ανάμεσα στα Αθηναικά Θέατρα και τις Μαγικές Σβούρες στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Στον ρόλο του Μικρού Πρίγκιπα ο Θανάσης Τσαλταμπάσης για τον οποίο αυτός ο ρόλος ήταν όνειρο ζωής. Παίζουν επίσης: Αγοραστή Αρβανίτη Θανάσης Βοϊδήλος Γεωργία Μαυροειδοπούλου, Τάσος Ράπτης ,Μαριλίζα Χρονέα.

Τα τραγούδια της παράστασης είναι βασισμένα σε υπέροχες μελωδίες συνθετών του τέλους του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ου, όπως ο Offenbach, ο Holst  ο Saint-Saëns και  ο Brahms ενώ τον επίλογο «ντύνει» μουσικά με ένα τραγούδι του συνθέτη Γιώργου Βαρσαμάκη.

Το έργο έχει σημείο αναφοράς την αθωότητα και την αναζήτηση της αλήθειας μέσα από ψιθύρους, μυστικά και γέλια και δίνει την ευκαιρία να ξαναζήσουμε αγαπημένα παιδικά παιχνίδια και να ακούσουμε τη «μουσική από τα βήματα ενός φίλου», όπως λέει η Αλεπού. «Ο Μικρός Πρίγκιπας » απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας .Το βιβλίο εκδόθηκε πρώτη φορά το 1943 και σχεδόν 80 χρόνια μετά συνεχίζει και συγκινεί μικρούς και μεγάλους. Είναι το 4ο σε πωλήσεις βιβλίο (best seller) και έχει μεταφραστεί σε 270 γλώσσες. Το 2020 και το 2021 είναι έτη εορτασμού μιας και  συμπληρώνονται 120 χρόνια από την γέννηση του Εξυπερύ.

Σύμφωνα με τα μέτρα που εξήγγειλε το Υπουργείο Πολιτισμού,  η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, από την προσέλευση έως και την αποχώρηση και σε όλους τους χώρους. Δεν επιτρέπεται διάλειμμα και θα υπάρχει κενό ανά 2 καθήμενους. Η αποχώρηση των θεατών θα γίνεται σταδιακά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

Κύπρου και Προύσσης

Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ

Διάρκεια: 80’

 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

 ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ

You may also like...