Έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στον Δήμο Θεσσαλονίκης
27 Νοεμβρίου 2018 – 17:43
Οι χριστουγεννιάτικες δράσεις για τη φετινή εορταστική περίοδο 2018-2019 παρουσιάστηκαν σήμερα, Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, στο Δημαρχείο. Οι εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, στις 20.00, στην Πλατεία Αριστοτέλους, με τον φωτισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου και τη συναυλία του Γιώργου Σαμπάνη, θα κορυφωθούν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018, με τη συναυλία του συγκροτήματος των «Μπλε», καθώς και με ρίψη πυροτεχνημάτων.

Οι εορταστικές δράσεις που αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 6 Ιανουαρίου 2019, θα έχουν στο επίκεντρο τους τα παιδιά, τους νέους και την οικογένεια, ενώ θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συναυλίες, δρώμενα, παραστάσεις και πρωτότυπα διαδραστικά εργαστήρια. Στόχος του Δήμου Θεσσαλονίκης και για τη φετινή διοργάνωση παραμένει η προσέλκυση επισκεπτών κάθε ηλικίας στο κέντρο της πόλης, με σημείο αναφοράς την πλατεία Αριστοτέλους, καθώς και η ενίσχυση της αγοραστικής κίνησης.

Ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ευχαρίστησε τους φορείς της πόλης για τη συνεργασία τους στη διοργάνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και τόνισε: «Το σκεπτικό μας για το φετινό εορτασμό βασίστηκε στην παράδοση. Η πόλη φωτίζεται με παλαιότερο αλλά και νεότερο φωτισμό, ενώ τα καταστήματα συμμετέχουν στην προσπάθεια δημιουργίας εορταστικού κλίματος. Οι εκδηλώσεις έχουν ως επίκεντρο την πλατεία Αριστοτέλους, αλλά και οι Δημοτικές Κοινότητες έχουν οργανώσει αντίστοιχες δράσεις».

Ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, εστίασε στη συνεργασία των φορέων για την υλοποίηση των εορταστικών δράσεων, επισημαίνοντας ότι οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της πόλης για τη συγκεκριμένη περίοδο παρουσιάζουν αυξητική τάση, κυρίως για το διάστημα της Πρωτοχρονιάς. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στις δράσεις του 8ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL, τη Χριστουγεννιάτικη Αγορά στο Δημαρχείο με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Νοεμβρίου και στα «ΒορΟινά των Χριστουγέννων», στις 10 Δεκεμβρίου 2018, στο ξενοδοχείο ELECTRA PALACE με γευσιγνωσία των τοπικών κρασιών σε συνεργασία με την Ένωση Οινοπαραγωγών Βορείου Ελλάδος.

«Φέτος θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κλίμα καθαρά χριστουγεννιάτικο, κλασικό, παραδοσιακό», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι όλα τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που στολίζουν την πόλη, είναι προσφορά του Ταμείου Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών του ΑΠΘ. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην τοποθέτηση των τεσσάρων θεματικών σπιτιών στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ επισήμανε ότι τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να τοποθετηθεί η φάτνη, καθώς επίσης ένα καρουζέλ κι ένα τρενάκι, που θα διασκεδάζουν τους μικρότερους επισκέπτες.

Ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη στον εορταστικό διάκοσμο και τον φωτισμό, διευκρινίζοντας ότι εκτός από την πλατεία Αριστοτέλους, φέτος θα δοθεί έμφαση και στην Εγνατία και την Τσιμισκή, όπου τοποθετούνται νέες φωτεινές γιρλάντες led. «Επίσης, έπειτα από πρόταση του προέδρου της Αττικό Μετρό, Γιάννη Μυλόπουλου, εορταστικός φωτισμός θα τοποθετηθεί και στους γερανούς του μετρό, ενώ φέτος, στην πλατεία Αριστοτέλους, θα υπάρχει και περίπτερο που θα ενημερώνει το κοινό για τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας», κατέληξε ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, αναφερόμενη στις φετινές εκδηλώσεις τόνισε: «Η χαρά, το φως, τα ξωτικά και οι μουσικές αποτελούν τα βασικά στοιχεία του εορτασμού των Χριστουγέννων με στόχο ν’ αντισταθούμε στη μιζέρια που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, που είναι οι συνέργειες. Ο Οργανισμός Τουρισμού συνεργάζεται όπου χρειάζεται και όσον αφορά τις φετινές εκδηλώσεις συμμετέχει με διαφήμιση (banners, flyers) στα ελληνικά και αγγλικά, ψηφιακή και διαδικτυακή προβολή και προώθηση των προγραμμάτων των δράσεων σε όλα τα συνεργαζόμενα γραφεία του ΕΟΤ και Οργανισμών Τουρισμού άλλων χωρών, πέραν των Βαλκανικών».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Νικολόπουλος, ανέφερε ότι διαχρονικά οι επαγγελματίες στηρίζουν τις δράσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης, που αλλάζουν την εικόνα του κέντρου της πόλης, δημιουργούν εορταστικό κλίμα και τονώνουν την κίνηση στην αγορά.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν:

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, στις 20:00, στην Πλατεία Αριστοτέλους: Φωτισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου και συναυλία του Γιώργου Σαμπάνη.
Παραμονή Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου 2018:
-στις 16.30, κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας και

-στις 17.30, συναυλία από συγκροτήματα της πόλης: «Injoy», «My Excuse», «The Gang».

Παραμονή Πρωτοχρονιάς 31 Δεκεμβρίου 2018:
-στις 20.00, συναυλία του Σταύρου Μπαϊράμη

-στις 21:30 , Μύρωνας Στρατής και Ελισάβετ Σπανού

-στις 23:00, συναυλία με τους «Μπλε» και

-στις 00.00, αλλαγή της νέας χρονιάς με ρίψη πυροτεχνημάτων.

Η εορταστική πλατεία Αριστοτέλους θα υποδέχεται τους επισκέπτες της από τις 29 Νοεμβρίου 2018 έως τις 6 Ιανουαρίου 2019, ενώ έως τις 21 Δεκεμβρίου 2018 θα φιλοξενεί εκδηλώσεις και δρώμενα τις καθημερινές και κατά τις απογευματινές ώρες. Τα Σαββατοκύριακα το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες, κάτι που θα ισχύσει και για τις καθημερινές, από τις 22 Δεκεμβρίου και μετά.

Οι φορείς που συνεργάστηκαν για τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις είναι το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου, η Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε., η Ο.Λ.Θ. Α.Ε., η Εταιρία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, η Alpha bank και οι εταιρίες Dimera group, Διός, Wind.

Χορηγοί επικοινωνίας των δράσεων είναι οι: TV100, FM100, Κοσμοράδιο, Plus radio.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο θα βρείτε φωτογραφικό υλικό από τον εορταστικό διάκοσμο της πόλης καθώς και ενημερωτικό υλικό για τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων το οποίο θα εμπλουτίζεται συνεχώς: Καλά Χριστούγεννα!

You may also like...