Έκθεση « Interaction »

IconΑλληλεπίδραση τέχνης, design και φωτισμού
Η συλλογή Capellini στη RicheGallery σε αρμονική συνύπαρξη με έργα των:Vassiliki, Α. Αντωνόπουλου, Γρ. Λαγού, Δ. Μυταρά, Κ. Ξενάκη.
Διάρκεια έκθεσης ως τις 15 Ιανουαρίου 2016
Μοναδικά δείγματα της πρωτοποριακής συλλογής επίπλων του σημαντικού οίκου Cappellini εκτίθενται στη RicheGallery με έργα των κορυφαίων Ελλήνων εικαστικών Άγγελου Αντωνόπουλου, Γρηγόρη Λαγού, Δημήτρη Μυταρά, Κωνσταντίνου Ξενάκη, Vassilikis, και έργα του Γιώργου Ζογγολόπουλου, τα οποία παραχωρήθηκαν από το ίδρυμα του ειδικά για την έκθεση. H μοναδική αυτή έκθεση φέρει τον εύγλωττο τίτλο «Ιnteraction» και φιλοξενείται στο χώρο της RicheGallery ως τις 15 Ιανουαρίου.
Πρόκειται για την αλληλεπίδραση της σύγχρονης τέχνης στο design και την αρμονική συνύπαρξη του φωτισμού καθώς η έκθεση αγκαλιάζει την μοναδική ιδέα και εφαρμογή ‘’Icon’’ του Μάρκου Βουζουνεράκη. Πρόκειται για έργα σε πλεξιγκλάς, όπου το φως απογειώνει το εικαστικό έργο, διαγράφοντας τις γραμμές, τα κενά, τις σκιές και προσδίδοντας του μια διαφορετική ανάγνωση.
Με αφορμή την έκθεση ο Giulio Cappellini που πρόσφατα τιμήθηκε από το περιοδικό Time ως ένας από τους πιο σημαντικούς Trendsetters στον κόσμο επισκέφτηκε την Κηφισιά επικυρώνοντας έτσι τη συνεργασία και την εκπροσώπηση του οίκου Cappellini στην Ελλάδα από τη RicheGallery και μίλησε με ενθουσιασμό για την αρμονική συμπόρευση της τέχνης και του design. Στη σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη RicheGallery στην Κηφισιά, το παρών έδωσαν επίσης οι Έλληνες Εικαστικοί που συμμετέχουν στην έκθεση.
Ο οίκος Cappellini έχει γίνει συνώνυμος με το σύγχρονο και avant- garde design. Ανά τα έτη, έχει αναδείξει κάποιους από τους πιο διάσημους σχεδιαστές παγκοσμίως, κατασκευάζοντας καινοτόμα και υψηλής ποιότητας έπιπλα. Η συλλογή του χαρακτηρίζεται από πειραματισμό και εξερεύνηση του νέου lifestyle , επιπλώνοντας τόσο έναν οικιακό όσο και έναν επαγγελματικό χώρο και πολλά από τα κομμάτια του αποτελούν σταθμό στην ιστορία του design και εκτίθενται σε μουσεία σε όλο τον κόσμο – Victoria&AlbertMuseum στο Λονδίνο, MOMA στη Νέα Υόρκη, Pompidou Str. στο Παρίσι.
Tα προϊόντα του οίκου Cappellini μπορείτε να τα βρείτε στο χώρο της Riche Gallery: Κηφισίας 204, τηλ.2108011517 info@riche.gr Ώρες λειτουργίας Τετάρτη και Σάββατο 11.00-16.00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00-21.00 και Δευτέρα κατόπιν ραντεβού.

You may also like...