έκθεση φωτογραφίας του Τσέχου karel cudlin στο γένι τζαμί

afisaΤα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Φωτογραφίες από την Τσεχική Δημοκρατία» του Karel Cudlín θα πραγματοποιηθούν στο Γενί Τζαμί (Αρχαιολογικού Μουσείου 30, τηλ. 2310 857978) την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2015, στις 19.00.
Η έκθεση την οποία διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα και το Επίτιμο Προξενείο της Τσεχικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, θα διαρκέσει έως τις 11 Φεβρουαρίου 2016.
Ο διακεκριμένος φωτογράφος Karel Cudlín γεννήθηκε το 1960 στην Πράγα της τότε Τσεχοσλοβακίας και αποφοίτησε από το Τμήμα Φωτογραφίας της Ακαδημίας Κινηματογράφου FAMU. Έχει συνεργαστεί με σημαντικά περιοδικά και εφημερίδες της Τσεχίας, ενώ το διάστημα 1997-2003 υπήρξε ένας από τους επίσημους φωτογράφους του τότε Προέδρου της χώρας, Václav Havel.
Ο Cudlín ασχολείται κυρίως με κοινωνικά θέματα. Με προσωπικό και ιδιαίτερο τρόπο κατέγραψε τις στιγμές της Βελούδινης Επανάστασης στην Τσεχία, το Νοέμβριο του 1989. Έργα του συμπεριλαμβάνονται σε πολλές δημόσιες συλλογές, στο Μουσείο Ludwig στην Κολωνία, το Μουσείο του Τείχους στο Βερολίνο, το Μουσείο de l’ Elysée στη Λωζάνη αλλά και σε ιδιωτικές συλλογές στην Τσεχική Δημοκρατία και άλλες χώρες. Έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις, μεταξύ άλλων, στη Γαλλία, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Κύπρο. Συμμετέχει τακτικά στο διαγωνισμό δημοσιογραφικής φωτογραφίας «Czech Press Photo», στον οποίο έχει αποσπάσει 18 βραβεία σε διάφορες κατηγορίες. Έχει εκδώσει λευκώματα με θέματα όπως η εβραϊκή κοινότητα, εικόνες από την Πράγα και «Το γερμανικό φθινόπωρο στην Πράγα του 1989».
Οι επισκέπτες της έκθεσης στο Γενί Τζαμί θα έχουν τη δυνατότητα να δουν 37 ασπρόμαυρες φωτογραφίες οι οποίες αποτυπώνουν στιγμιότυπα από την Τσεχοσλοβακία του 1979, την Τσεχική Δημοκρατία αλλά και την Πράγα του 2014.
Η βραδιά των εγκαινίων θα πλαισιωθεί μουσικά από τη βιολονίστα Sissi Santourtzoglou.
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 10:00 έως 18:00, Σάββατο 11:00 – 15:00, Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.

You may also like...