Έκθεση της Έφης Σαββίδη «transplantation»

thessaloniki2Η έκθεση της Έφης Σαββίδη «transplantation» θα παρουσιαστεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκη (Casa Bianca, Βασ. Όλγας 180 και Θεμ. Σοφούλη, τηλ. 2313 318538) στο πλαίσιο της 5ης biennale σύγχρονης τέχνης Θεσσαλονίκης, σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης, Θάλειας Στεφανίδου.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 21 Ιουλίου 2015, στις 20:00, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου 2015.Θα παρουσιαστούν τρεις ενότητες έργων, που πραγματεύονται την έννοια της μετοίκησης και συγκεκριμένα:
Lost(hi)story: αρχείο φωτογραφικών αναμνηστικών στιγμιοτύπων από την Αμμόχωστο τουλάχιστον 40 χρόνια πριν, με μικρά σχόλια από τους εικονιζόμενους 40 χρόνια μετά
By the Gate: αρχείο φωτογραφικών σκηνογραφιών στους εξωτερικούς χώρους οικίας μεταναστών στη σύγχρονη Λευκωσία
Garden: artist book, ως φωτογραφικό φυτολόγιο, που απαθανατίζει τη διαδοχική ανάπτυξη εφτά φυτών, όπως αυτά αναπτύχθηκαν σε νέο, ξένιο έδαφος, από σπόρους που μετέφεραν μετανάστες
Η έκθεση θα λειτουργεί από Τρίτη έως και Παρασκευή κατά τις ώρες 10.00 έως 15.00 με ελεύθερη είσοδο.
Παράλληλα, την ημέρα των εγκαινίων, στον ίδιο χώρο, θα παρουσιαστούν τα έργα που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του εικαστικού εκπαιδευτικού προγράμματος «Casa Bianca- Καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης», με τη συμμετοχή παιδιών από 6 έως 12 ετών.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

You may also like...