Έκθεση Τέχνης :”Μεσοδιάστημα”

17 Σεπτεμβρίου, 5 Οκτωβρίου και 30 Νοεμβρίου στους χώρους του Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16

Επιμέλεια: Έλενα Παπαδοπούλου (Radio Athènes) και Μάγια Τούντα  (Akwa Ibom)
Σχεδιασμός έκδοσης: Julie Peeters

Με έργα των: Delia Gonzalez, Ντόρα Οικονόμου, Ίριδας Τουλιάτου, Maria Giovanna Drago, Ραλλού Παναγιώτου και Θανάση Τότσικα

Μετά την ανακαίνιση του κτιρίου του Goethe-Institut Athen στην οδό Ομήρου το 2020, προέκυψε η επιθυμία να δοθεί νέα ζωή στους χώρους των γραφείων του μέσω της τέχνης. Έτσι ζητήθηκε από τις επιμελήτριες Έλενα Παπαδοπούλου και Μάγια Τούντα να επιμεληθούν μια έκθεση, διάρκειας ενός έτους, ειδικά για τον χώρο αυτό. Κατά την πορεία προέκυψε και άλλη μια επιθυμία, να υποστηριχθεί η καλλιτεχνική σκηνή κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου της πανδημίας.

Η έκθεση “Μεσοδιάστημα” παρουσιάζει καλλιτέχνες που ζουν στην Ελλάδα: μπορεί κανείς να δει παλαιότερα έργα τους, τα οποία παρουσιάζονται εδώ για πρώτη φορά ή πιο πρόσφατα, που ερμηνεύονται με νέο τρόπο. Οι φωτογραφίες, οι εκτυπώσεις, τα στοπ καρέ, πολαρόιντ και τα σχέδια συνομιλούν με την εσωτερική αρχιτεκτονική του κτιρίου.  Την έκθεση συνοδεύει επίσης μία έκδοση, σχεδιασμένη από την Julie Peeters.

Οι πόρτες των γραφείων του Ινστιτούτου θα ανοίξουν στο κοινό που ενδιαφέρεται να επισκεφθεί και να ξεναγηθεί στην έκθεση και να πάρει την έκδοση στις παρακάτω ημερομηνίες:

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου: 15:00, 15:45, 16:15

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου: 15:00, 15:45, 16:15

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου: 15:00, 15:45, 16:15

Σε κάθε μία από τις παραπάνω ημερομηνίες θα γίνουν τρεις ξεναγήσεις από τις επιμελήτριες, η κάθε μία διάρκειας περίπου τριών τετάρτων.
Για την επίσκεψη στην έκθεση είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο

prog-athen@goethe.de, αναγράφοντας και την επιθυμητή ημέρα και ώρα επίσκεψης.

Το Ινστιτούτο τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ως εκ τούτου οι θέσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Η είσοδος στο Ινστιτούτο θα γίνεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, είτε με επίδειξη αρνητικού rapid τεστ 48 ωρών.  Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

 

 

 

 

You may also like...