Έκθεση «μιλώ… τεκμήρια και μαρτυρίες»

afisa1ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ Την έκθεση «μιλώ… τεκμήρια και μαρτυρίες», θα εγκαινιάσει την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, στις 20.00, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Η έκθεση θα λειτουργήσει έως τις 15 Δεκεμβρίου 2015 στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2015, το οποίο έχει ανακηρυχθεί «Έτος Μανόλη Αναγνωστάκη», με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από τη γέννηση και 10 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου Έλληνα ποιητή. Επιμελήτρια της έκθεσης είναι η Κοινωνική Ανθρωπολόγος και τ. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΑΠΘ Ελεωνόρα Σκουτέρη – Διδασκάλου, η οποία μαζί με τον Μιλτιάδη Πολυβίου, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής εκδηλώσεων τιμής για τον Μανόλη Αναγνωστάκη, το βράδυ των εγκαινίων, θα ξεναγήσουν τους επισκέπτες. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο λογοτεχνικός ερευνητής και προσωπικός φίλος του ποιητή, Γιώργος Ζεβελάκης.
Παράλληλα, στο πλαίσιο του «Έτους Αναγνωστάκη», ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον ΟΑΣΘ προχώρησε στην ανάρτηση αφισών με στίχους του ποιητή, σε 176 αστικά λεωφορεία που εκτελούν δρομολόγια στην ανατολική και δυτική πλευρά της πόλης.
Ένα μεγάλο banner με τη μορφή του ποιητή έχει αναρτηθεί στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, ενώ πραγματοποιήθηκε η μετονομασία της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων, σε «Αίθουσα Μανόλη Αναγνωστάκη».
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
e-mail: press@thessaloniki.gr, www.thessaloniki.gr
ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ A΄ 1
ΤΗΛ.2313.317.172, 2313.317.168, FAX: 2313.317.187

You may also like...