Έκθεση μαθητών Εργαστηρίου Αγιογραφίας Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη

Η Διεύθυνση Πολιτισμού και το Εργαστήριο Αγιογραφίας του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη διοργανώνουν  Έκθεση Αγιογραφίας έργων φορητής εικόνας των μαθητών του εργαστηρίου   σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Village shopping and more… από τις 3 έως τις 12 Απριλίου. Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης την Δευτέρα 3 Απριλίου στις 7 το απόγευμα.
Μέσα από τα έργα τους οι 45 μαθητές του Εργαστηρίου της Αγιογραφίας ηλικίας 18 έως 70 ετών, παρουσιάζουν τη διαδικασία και τα στάδια δημιουργίας μίας φορητής εικόνας, αφού προηγουμένως έχουν λάβει εκπαίδευση σε συγκεκριμένους κανόνες τόσο για την σχεδίαση όσο και για τα χρώματα.  Επίσης, στον ίδιο χώρο τα προχωρημένα έτη των σπουδαστών θα παρουσιάσουν και εκθέματα τοιχογραφίας σε μουσαμά, όπου μετά την ολοκλήρωσή τους θα διακοσμήσουν τους τοίχους του εργαστηρίου.
Η υπεύθυνη της έκθεσης και διδάσκουσα κα Μαρίνα Μπούα, συνεργαζόμενη επί εικοσαετίας με το Εργαστήριο, έχει μεταφέρει τις γνώσεις της σε ένα σημαντικό αριθμό μαθητών, όπου στον καθένα προσφέρεται η δυνατότητα με το πέρας των σπουδών του να ολοκληρώσει ο ίδιος το δικό του έργο και να βάλει την υπογραφή του σε αυτό.
Η διδασκαλία της αφορά στην θεωρητική και πρακτική προσέγγιση της τέχνης της αγιογραφίας, όπου οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με την Βυζαντινή Τέχνη, μυούνται στους συμβολισμούς της, τον σωστό τρόπο απεικόνισης της θείας οικονομίας, τον παραδοσιακό τρόπο επιλογής και επεξεργασίας του κατάλληλου υλικού για την αγιογράφηση, της υπόστρωσης και της ετοιμασίας της επιφάνειας, τις πρωταρχικές κύριες τεχνοτροπίες, καθώς και τον χειρισμό των εργαλείων.
ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 -12 Απριλίου
Village Shopping and more…
Θηβών 228 & Παρνασσού
Ώρες λειτουργίας : 5:30 μ.μ. – 9.00 μ.μ.

 

 

 

You may also like...