Έκθεση ζωγραφικής

imkΤρίτη 12 Ιουλίου έως Κυριακή 7 Αυγούστου 2016
Έκθεση ζωγραφικής
“Ηρακλής. Υπερβατική πορεία” της Χριστίνας Κουλουμπή
Εγκαίνια: Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, στις 20:00
«Ηρακλής»: Δρώμενο σε σκηνοθεσία Πέτρου Γάλλια
Ερμηνεύουν: Χριστίνα Κουλουμπή, Μιχαήλ Πορφύρης
Είσοδος ελεύθερη
https://youtu.be/JQ24wg9JkwA
Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενεί την ενδιαφέρουσα και διαφορετική έκθεση, , “Ηρακλής. Υπερβατική πορεία” της εικαστικής καλλιτέχνιδας και ηθοποιού Χριστίνας Κουλουμπή, που απευθύνεται στο κοινό όλων των ηλικιών. Από την Τρίτη 12 Ιουλίου έως και την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016. Ειδικά για τα εγκαίνια της Έκθεσης, την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, στις 20:00, ο χορογράφος και σκηνοθέτης Πέτρος Γάλλιας υπογράφει το δρώμενο «Ηρακλής», σε ερμηνεία της Χριστίνας Κουλουμπή, με τη συνοδεία του βιολοντσέλου του Μιχαήλ Πορφύρη και σε κείμενα από τον “Ηρακλής Μαινόμενο” του Ευριπίδη.
Η Χριστίνα Κουλουμπή είναι ηθοποιός, σκηνογράφος, ενδυματολόγος και ζωγράφος. Παρουσιάζει στην Έκθεσή της «Ηρακλής – Υπερβατική πορεία» ακουαρέλες, σκίτσα και μελέτες της που έχουν γίνει στο πλαίσιο της συνεργασίας της ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος στο ανέβασμα των «Άθλων του Ηρακλή» της Κάρμεν Ρουγγέρη. Παράλληλα,  η ίδια η έκθεση ως αυτόνομο καλλιτεχνικό γεγονός, συνδέεται και προαναγγέλλει με το δικό της πρωτότυπο τρόπο τη νέα παράσταση “Οι άθλοι του Ηρακλή” που θα παρουσιάζεται από το Νοέμβριο 2016 στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία της Κ. Ρουγγέρη και Σκηνικά-Κοστούμια της Χριστίνας Κουλουμπή.
Τα έργα της Έκθεσης είναι αποτέλεσμα ενός δημιουργικού κύκλου δεκαετούς ενασχόλησεις της Χριστίνας Κουλουμπή με τη μυθολογία του Ηρακλή, τον πυρήνα της,  τις προεκτάσεις της, αλλά και τις ποικίλες αναγνώσεις της έτσι όπως η ίδια τις εξέλαβε μέσα από τη συνεχή τριβή με τη μυθολογική  αφήγηση.
Οι μελέτες και οι δοκιμές χρόνων για την ενδυματολογική και σκηνογραφική προσέγγιση των παραστάσεων της Κάρμεν Ρουγγέρη αποκρυσταλλώθηκαν στην αυτόνομη συλλογή, η οποία θα εκτεθεί στο ΙΜΚ,  όπου και αντανακλάται η ζωντάνια της θεατρικής απόδοσης των έργων για παιδιά, εντρυφώντας παράλληλα και στα «ενήλικα» μεγέθη  της  Ύβρις, του Άθλου και της Κάθαρσης.Η απλότητα, η «καθαρότητα», η διαφάνεια της ακουαρέλας – σήμα κατατεθέν της Χριστίνας – προσδίδει φωτεινότητα και διαύγεια στην πολύπλοκη μυθολογία. Πρόκειται για μια καθαρή, εικαστική προσέγγιση στην οποία δεν απλοποιούνται οι αντιφάσεις του μυθολογικού ήρωα αλλά φωτίζονται έτσι ώστε να μπορούν να τροφοδοτήσουν το παιδικό και νεανικό  φαντασιακό.Το επίπονο έργο του συγκερασμού του ενήλικου δυναμικού με την ανθρώπινη  ανάγκη για απλότητα και φωτεινά νοήματα είναι εγγεγραμμένο στη καλλιτεχνική και πνευματική διαδρομή της Χριστίνας Κουλουμπή, που με τη συλλογή της αυτή προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει και αυτήν την καλλιτεχνική της πλευρά  άλλα και τη μεθοδολογία της πίσω από αυτήν.
Τρίτη 12 Ιουλίου έως Κυριακή 7 Αυγούστου 2016
Έκθεση ζωγραφικής
“Ηρακλής. Υπερβατική πορεία”της Χριστίνας Κουλουμπή
Εγκαίνια: Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, στις 20:00
«Ηρακλής»: Δρώμενο σε σκηνοθεσία Πέτρου Γάλλια
Ερμηνεύουν: Χριστίνα Κουλουμπή, Μιχαήλ Πορφύρης
Είσοδος ελεύθερη
Εκθεσιακός χώρος 1ου & 2ου ορόφου
Ώρες λειτουργίας: Δευ – Κυρ, 18:00-22:00
Είσοδος Ελεύθερη
*****
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr
Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00.  Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01. Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.

You may also like...