Έκθεση Εικαστικών Εργαστηρίων Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Την Έκθεση Εικαστικών Εργαστηρίων  του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη θα φιλοξενήσει ο Πολιτιστικός Πολυχώρος «Μάνος Λοϊζος» (Θηβών 245)  από τις 3 έως τι 5 Ιουνίου.  Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 3 Ιουνίου, στις 19.30. Παράλληλα με την Έκθεση θα λειτουργήσουν εργαστήρια Αγγειοπλαστικής-Κεραμικής, Χαρακτικής, Αγιογραφίας και Εικαστικών για παιδιά.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει το Τμήμα Καλλιτεχνικών, Επιμορφωτικών Δομών και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Παιδείας. Μετά από δύο και πλέον χρόνια παύσης, λόγω πανδημίας, λιλιπούτειοι καλλιτέχνες αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας παρουσιάζουν περισσότερα από 200 έργα δίνοντας χρώμα και σχήμα στο πάθος τους για την τέχνη.

  Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρει   χαρακτηριστικά:

«Ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτής της πόλης είναι η εξαιρετικά σημαντική πολιτιστική, καλλιτεχνική και πνευματική παράδοση. Ως Δημοτική Αρχή προσπαθούμε διαρκώς να διατηρήσουμε αυτή τη σπουδαία παράδοση ακμαία και ζωντανή με τον ταυτόχρονο εμπλουτισμό της με όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που εκφράζουν καλλιτεχνικές τάσεις και πνευματικές ανησυχίες. Γίνεται μια επίμονη και συστηματική προσπάθεια ώστε ο πολιτισμός να είναι παρών στην πόλη καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου και αυτό γίνεται πραγματικότητα μέσα από τις συνεχείς δράσεις των τμημάτων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου και μέσα από την ενθάρρυνση της ερασιτεχνικής δημιουργίας. Οι μαθητές των Εικαστικών Εργαστηρίων του Δήμου, μαθητές από 5 έως 80 ετών παρουσιάζουν τα έργα τους σ’αυτή τη ξεχωριστή έκθεση και εμείς θα είμαστε εκεί για να τους επιβραβεύσουμε».

Πρόγραμμα παράλληλων δράσεων

Εργαστήριο Αγγειοπλαστικής – Κεραμικής: Παρασκευή 3 Ιουνίου, 18:00-20:30 (Υπεύθυνος Εργαστηρίου: Αθανάσιος Αθανασιάδης)

Εργαστήριο Χαρακτικής: Σάββατο 4 Ιουνίου,19:00-21:00, (Υπεύθυνη  εργαστηρίου: Εύη Αθανασίου)

Εργαστήριο Αγιογραφίας: Κυριακή 5 Ιουνίου 18:00-20:00 (Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Μαρίνα Μπούα)

Εργαστήριο Εικαστικών για παιδιά: Κυριακή 18:00-20:00 (υπεύθυνες εργαστηρίου: Τζούλια Αθανασάκη –Λίνα Καλλιγά)

You may also like...