Έκθεση εικαστικού “Takis”

Για δύο ακόμη εβδομάδες, o κόσμος του διεθνώς καταξιωμένου εικαστικού Takis (Παναγιώτης Βασιλάκης, 1925-2019) παρουσιάζεται στους δημόσιους χώρους του ΚΠΙΣΝ. Η μεγάλης έκτασης έκθεση Takis: Κόσμος σε Κίνηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Takis – Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη και τις Επιστήμες (ΚΕΤΕ), συστήνει μία συνολική παρουσίαση των γλυπτών του για τη νέα γενιά, αλλά και μία καινούργια θεώρηση της σημασίας του έργου του για εκείνους που ήδη το γνωρίζουν.

Έως τις 14 Νοεμβρίου, τα Αιολικά, τα Φωτοβολταικά Σινιάλα και τα Σινιάλα – Βίδες του Αρχιμήδη, τα Αιολικά Σινιάλα – Πυροτεχνήματα, αλλά και αντιπροσωπευτικά έργα του Takis από τις ενότητες των Μαγνητικών Τοίχων-Τέταρτη Διάσταση, των Σπειρών, των Ηλεκτρικών Βαρελιών, των Λουλουδιών και των Σφαιρών συγκροτούν έναν «κόσμο σε κίνηση», σε μια έκθεση που θέτει στο κέντρο της, μεταξύ άλλων, την ενασχόληση του καλλιτέχνη με τους φυσικούς νόμους και τις κοσμικές δυνάμεις του σύμπαντος, στην προσπάθειά του να ορίσει με υλικό τρόπο τις αόρατες δυνάμεις.

Έως 14 Νοεμβρίου

Καθημερινά | 06.00 – 00.00
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Ακουστικός Περίπατος

 Ανακαλύψτε μέσα από τον ακουστικό περίπατο την πορεία του κορυφαίου Έλληνα καλλιτέχνη Takis και τα έργα του, που εκτίθενται στο ΚΠΙΣΝ. Παράλληλα, η Ρεβέκκα Καμχή, ο Γιώργος Γυπαράκης και ο Αλέξανδρος Ψυχούλης, άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο που έζησαν και μαθήτευσαν δίπλα στον Takis, μιλούν για το έργο, την καλλιτεχνική κληρονομιά και τη σχέση τους μαζί του.

Ακούστε το audio guide της έκθεσης: 

Spotify
Soundcloud
Apple podcasts

Περισσότερες πληροφορίες

Ξεναγήσεις & Παράλληλες Δράσεις

Οι ξεναγήσεις, τα εργαστήρια και οι παράλληλες δράσεις με αφορμή την έκθεση Takis: Κόσμος σε Κίνηση συνεχίζονται και τον Νοέμβριο.

Περιηγηθείτε στην έκθεση εμβληματικών γλυπτών του Takis και εξερευνήστε τους φυσικούς νόμους και τις κοσμικές δυνάμεις του σύμπαντος, που κάνουν έναν κόσμο συνεχώς να κινείται.

Πρόγραμμα Ξεναγήσεων Νοεμβρίου

Περισσότερες πληροφορίες

Κατάλογος Έκθεσης

Η έκδοση παρουσιάζει μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Πάνου Κοκκινιά 46 αντιπροσωπευτικά έργα του κορυφαίου Έλληνα καλλιτέχνη Takis στον δημόσιο χώρο του ΚΠΙΣΝ. Παράλληλα, αποτυπώνεται φωτογραφικά και η διαδικασία εγκατάστασης των έργων στο ΚΠΙΣΝ.

Η έκδοση και η έκθεση πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Προμηθευτείτε τον κατάλογο της έκθεσης

Ενημερωθείτε για τα μέτρα ασφαλείας σχετικά με την προστασία των επισκεπτών & εργαζομένων του ΚΠΙΣΝ εδώ.

Η έκθεση Takis: Κόσμος σε Κίνηση πραγματοποιήθηκε από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Takis – Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη και τις Επιστήμες (ΚΕΤΕ), με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, και κατ’ επέκταση στην ελληνική κοινωνία, το νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων

You may also like...