Έκθεση «ΓAK-ART: Αφηγήσεις & Αναγνώσεις»

Την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης τα εγκαίνια της έκθεσης «ΓAK-ART: Αφηγήσεις & Αναγνώσεις» σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης – αρχαιολόγου, Λουΐζας Καραπιδάκη.

Την έκθεση εγκαινίασαν η αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους, Αμαλία Παππά, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Νίκος Κούκης και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος.

Στην «ΓAK-ART: Αφηγήσεις & Αναγνώσεις», με αφορμή τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, 29 σύγχρονοι καλλιτέχνες εμπνέονται από αρχειακά τεκμήρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους που αφηγούνται σημαντικές στιγμές της περιόδου του Αγώνα ή αναπαριστούν εμβληματικές προσωπικότητες αλλά και αφανείς ήρωές του. Τα έργα των σύγχρονων καλλιτεχνών φιλοτεχνήθηκαν ειδικά για την έκθεση και στηρίχτηκαν πάνω σε συγκεκριμένο αρχειακό υλικό, το οποίο και εκτίθεται μαζί με το εικαστικό έργο.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, που αποτελεί και την καταληκτική δράση των ΓΑΚ για την επέτειο του 1821, παρευρέθηκαν περισσότερα από 300 άτομα, φιλότεχνο κοινό και άνθρωποι από τον πολιτικό, δημοσιογραφικό και καλλιτεχνικό χώρο.

Διάρκεια έκθεσης  18 Οκτωβρίου  – 18 Δεκέμβριου 2021

Ελληνοαμερικανική Ένωση, Γκαλερί Κέννεντυ & Χατζηκυριάκος-Γκίκας

(Μασσαλίας 22, Αθήνα)

You may also like...