Άνοιξη των παιδιών

Η ειδική επί των πολιτιστικών σύμβουλο του Δημάρχου, Φεβρωνία Τεβρεντζίδου σε συνεργασία με το προσωπικό του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ και με διάφορους συλλόγους και φορείς του Δήμου Κιλκίς διοργανώνουν από το 2011 κάθε Μαϊο στην Πλατεία Ειρήνης, Δάσος Αγ.Γεωργίου,πλατείαΓαλήνης,ΛαογραφικόΜουσείο με διάρκεια 2-3 ημέρες εκδηλώσεις για παιδιά.
Με αφορμή την Άνοιξη τα παιδιά μέσα από δράσεις (παιχνίδια, κατασκευές, περιπάτους, αθλοπαιδιές) έρχονται πιο κοντά στη φύση, γνωρίζουν τη σημασία της ανακύκλωσης,μαθαίνουν να σέβονται και να προστατεύουν το περιβάλλον, παροτρύνουν φίλους, γονείς, συγγενείς για ενεργό και συνειδητή οικολογική συμπεριφορά, ακολουθούν ποδηλατικές διαδρομές σε συνδυασμό με αγώνες δεξιοτεχνίας, απολαμβάνουν το δάσος και την ομορφιά της φύσης..
Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή σε όλες τις δράσεις, ανταπόκριση από σχολεία αλλά και συλλόγους γονέων.
Οι δράσεις υποστηρίζονται από τους εθελοντές του Δήμου Κιλκίς αλλά και από τους εθελοντές και τα μέλη των συλλόγων και των φορέων που συνεργάζονται για την υλοποίηση της εκδήλωσης.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν Περιβάλλον, ανακύκλωση, αθλητισμό και εθελοντισμό.
Πληθώρα ψυχαγωγικών αλλά ταυτόχρονα και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν φέτος οι μικροί συμμετέχοντες στην «Άνοιξη των παιδιών», που διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς & Αθλητισμού (ΟΠΟΝΓΑ) του Δήμου Κιλκίς την Παρασκευή 18, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαΐου 2012. Πρόκειται για ένα τριήμερο δράσεων για παιδιά δημοτικού σχολείου και όχι μόνο, με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους για το περιβάλλον και την επαφή τους με τη φύση, μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες σε υπαίθριο χώρο.
Το πρόγραμμα της «Άνοιξης των Παιδιών» έχει εμπλουτιστεί με περισσότερες δράσεις φέτος, οι οποίες έχουν επιλεχθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να συνδυάζουν τη δημιουργία, τον αθλητισμό, την ψυχαγωγία αλλά και την εκπαίδευση, ενώ παράλληλα να καλλιεργούν οικολογική συνείδηση στους εμπλεκόμενους μαθητές, ιδίως σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων. Οι συνεργαζόμενοι φορείς που συμμετέχουν στην «2η Άνοιξη των Παιδιών» του ΟΠΟΝΓΑ είναι η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε., το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς, ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς και ο Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς.
Η ΕΕΑΑ θα υλοποιήσει το «Λούνα-πάρκ Ανακύκλωσης», όπου παιδιά της τετάρτης και πέμπτης τάξης δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία και να παίξουν (παζλ, τσουβαλοδρομίες, φιδάκι, κρίκους, τροχούς ανακύκλωσης κ.λπ.), αλλά και να εκπαιδευτούν για τα υλικά που ανακυκλώνονται. Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς και ομάδα εθελοντών, θα αναλάβουν να μάθουν στις λιλιππούτειες παρουσίες τα οφέλη της ανακύκλωσης, μέσα από δημιουργικές κατασκευές. Ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς θα διαμορφώσει την πλατεία Ειρήνης σε αγωνιστικό χώρο, όπου και θα λάβουν χώρα αγώνες δεξιοτεχνίας μετ’ εμποδίων. Σε όλα τα παιδιά θα μοιραστούν έπαινοι συμμετοχής, ενώ στους πρώτους που θα συγκεντρώσουν τον καλύτερο χρόνο θα δοθούν μετάλλια. Τέλος, ο Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς θα μετατρέψει τα παιδιά σε μικρούς εξερευνητές προσφέροντάς τους μια μοναδική βόλτα στο δασάκι της πόλης, κατά την οποία θα μπορούν να απολαύσουν τις ομορφιές της φύσης, καθώς και να γνωρίσουν τα μονοπάτια του Άη Γιώργη.
Μέσα στους καταστατικούς στόχους του ΟΠΟΝΓΑ είναι η ανάδειξη της πολιτισμικής πολυμορφίας που σε ότι αφορά την παραπάνω περιγραφόμενη εκδήλωση εξυπηρετείται από την ποικιλότητα των δράσεων, των θεματικών ενοτήτων καθώς και την απεύθυνση άνευ διάκρισης σε μικρούς και μεγάλους, ημεδαπούς ή αλλοδαπούς.
Ο πολιτισμός ,ως μέγιστη δύναμη προώθησης του διαλόγου, της δημιουργικότητας, της συμμετοχής, της πνευματικής καλλιέργειας, της εγρήγορσης, της εθνικής και γλωσσικής συνείδησης μέσα από την αλληλεπίδραση και το συγχρωτισμό, ενώνει λαούς, κόσμους, θρησκείες και αποτελεί κύριο μέλημα της υπηρεσίας.
Η Άνοιξη των παιδιών είναι θεσμοθετημένη και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή θέμα κατάργησής της.

Περισσότερες πληροφορίες:
Φεβρωνία
Τεβρετζίδου -2341352143,6937083085
Γραφεια Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α-Γ.καπέτα
17,61100
Κιλκίς-Κεσιδου
Σοφια : 2341352158- email : kesidsof@dhmoskilkis.gr

You may also like...